Service

Vooraleer u overgaat tot aankoop van een robotmaaier moet u goed weten welke robotmaaier voor uw gazon het meest geschikt is, daarnaast moet u over een degelijke na-verkoop beschikken zodat u de grasrobot steeds zijn werk kan blijven doen.

Grasrobot.net is sinds 3 jaar de landelijke werkplaats voor Robotica van Robomow, CubCadet en Wolf-garden. Dit wil zeggen dat wij, naast onze service, ook instaan voor de afhandeling van de fabrieksgarantie van al deze maaiers.

 

Zoals u hier al hebt kunnen lezen is het aanbieden van een degelijke service steeds inbegrepen in onze verkoop.  Een grasrobot maakt vele uren per week, daarom is het absoluut noodzakelijk dat deze kan blijven doormaaien of in geval van defect dat deze zo snel mogelijk wordt hersteld.

Bij al onze verkochte robotmaaiers leveren wij steeds een goede service.

Kiest u er echter voor om voor de goedkopere robots te gaan op andere verkoopkanalen dan zit u vast aan de fabrieksgarantie en voorwaarden.

Hieronder kan u de meeste vragen over onze service terugvinden.

Servicevragen

Aankoop van een robotmaaier


Een robotmaaier aankopen is meer dan alleen maar kijken naar het aantal m² dat de robotmaaier kan maaien. Even belangrijk zijn: - Het aantal uren dat de robot maait (uren/dagen dat de gazon robotvrij is) - Kan de robot overal gemakkelijk door ( zijn er smalle stroken of bevinden zich er obstakels op het grasveld zoals een zwembad, een bloemenperk of bomen?) - Is het veld niet te hobbelig ( een RS kan makkelijker over hobbeliger terrein dan een RC) - Het verschil in bediening en programmering van de verschillende modellen Daarom staan wij u in raad en daad bij, bij het maken van deze keuze.
Werkgebied van grasrobot.net


Wij verkopen robomow robotmaaiers in héél Belgie, waar is dan het verschil of u wel of niet in ons werkgebied (30 km rond zoutleeuw) ligt. Ligt u buiten ons werkgebied van 30km rond zoutleeuw?
Hier bieden wij geen installatie- en hersteldienst aan. Ook geen advies ter plaatse.
U kan ons wel voor info contacteren en eventueel uw grasrobot via onze webshop online aankopen. Deze wordt u kosteloos toegestuurd.
Voor de herstellingen aan uw grasrobot kan u binnen de garantieperiode rechtstreeks contact opnemen met ons en wij verzorgen kosteloos het transport en de herstelling binnen de week. Ligt u binnen ons werkgebied van 30km rond zoutleeuw? Dan komen wij steeds vooraf kosteloos ter plaatse voor een tuinanalyse en u een voorstel te doen welke robomow voor uw tuin het meest geschikt is. Voor deze klanten bieden wij wel een hersteldienst bij uw thuis aan en is er mogelijkheid tot installatie waarbij de kabel tot 6cm onder de grond wordt ingegraven met behulp van een kabellegger. Indien er een defect is aan de robot of signaalgevers komen wij kosteloos ter plaatse en voeren de herstelling onder garantie uit. Bij kabelbreukdetectie en herstelling dient steeds €85(werktijd en verplaatsing) betaald te worden.
Installatie en wekelijks nazicht


  1. Indien u binnen ons werkgebied ligt kan u er nog steeds voor kiezen om de robotmaaier zelf te installeren. Wij voorzien bij de levering van de grasrobot ook uitgebreid de tijd om u te informeren over hoe u hier het beste aan begint, de nodige tips en tricks krijgt u dan ook van ons. Na een uurtje kan u dan zelf aan de slag.
  2. Wij kunnen ook de installatie voor u uitvoeren. Onze i nstallatietarieven vindt u hier.
    De perimeterkabel wordt dan ingegraven met onze bekabelingsmachine. Afhankelijk van de omstandigheden wordt de kabel 1 tot 5 cm diep ingewerkt. Op deze manier is de kabel beter beschermd tegen kleine beschadigingen dan wanneer hij aan de oppervlakte ligt. Bovendien kunt u nadien nog zorgeloos uw gazon verticuteren. Opgelet!: zelfs een ingegraven kabel is niet bestand tegen beschadigingen van spaden, verluchtingsmachines of andere bewerkingen die dieper gaan dan 1 cm onder het grondoppervlak.
  3. Na onze installatie of bij aflevering van de robot krijgt u van ons een uitgebreide uitleg betreffende het gebruik en het wekelijks nazicht van uw robot. Het is aangewezen uw robot 1 maal per week te controleren en indien nodig te reinigen. Deze nazorg neemt slechts enkele minuten in beslag en valt onder uw verantwoordelijkheid. De juiste zorg bestaat uit: het reinigen van de onderkant van de maaier, visuele controle van de messen, het tijdig vervangen van de messen en het vrijhouden van het te maaien grasoppervlakte.
herstellingen binnen garantieperiode van robotmaaiers bij ons aangekocht


Alle herstellingen worden door ons rechtstreeks hersteld, zonder tussenkomst van de de reguliere herstelprocedure van robomow. Wij komen zowel aan huis of u kan de robot bij ons binnenbrengen na afspraak. Tijdens de normale garantieperiode (1jaar voor batterij en 2 jaar voor de robot) is dit kosteloos. Wanneer we inschatten dat de herstelling langer dan een week zal duren, bieden wij een vervangtoestel aan. Zo hoeft u uw gazon niet handmatig te maaien. Let op: Voor kabelbreuken of ontregeling door de klant van de maaier zullen wij steeds transportkosten en werkuren moeten tellen.
Herstellingen van robotmaaiers niet bij ons aangekocht


Onze klanten betalen bij aankoop van de robotmaaier voor de service die wij hun bieden. Dit zit in de prijs inbegrepen. Voor klanten die voor de goedkopere aankoop kiezen, zijn wij genoodzaakt om deze service bij te tellen bij herstellingen of aanpassingen aan hun installatie. Wat tellen wij deze klanten extra? €40 voor de overname van de garantie. €65 uurloon ipv €45 Wil u toch gebruik maken van de oorspronkelijke garantieregeling van robomow, dan kan u contact opnemen bij het robomow contact center op 043 - 460116 (geen extra belkosten) of op mailen op contact.be@robomow.eu
Servicecontract


Voor wie kiest voor een PRO-toestel is er de mogelijkheid om een servicecontract aan te gaan. Daarmee kan u onbeperkt genieten van onze heel uitgebreide dienst-voor en na-verkoop, daarnaast geniet u ook van 25% korting op onze installatie en ons winteronderhoud. Meer info kan u hier vinden.
verlenging garantie


Normaal biedt Robomow u 1 jaar garantie aan op de batterij en 2 jaar op de machine. Indien u wil gebruik maken van de dubbele garantie ( 2 jaar op de batterij en 4 jaar op de machine) kost u dit éénmalig 200€ op de RS en 150€ op een RC. De enige voorwaarde voor de verlengde garantie is dat u een servicecontract aangaat voor deze volledig periode.

Maak nu uw afspraak 0499/23 90 68

©2016 by grasrobot.net

 

  • naar de facebookpagina
  • Twitter Social Icon
  • robomow youtubekanaal
  • robomow usa
  • Instagram nederland